Dit is een onderdeel over frappante zaken.

Mijn vader hield van de natuur, maar was ook verwoed jager, hetgeen ik zelf niet erg natuurvriendelijk kan noemen. Maar goed, hij verzamelde in zijn jeugd ook eieren. Hij had een hele eierverzameling van ooievaar tot aalscholver en van kievit tot roerdomp. Die verzameling van vroeger heb ik nu nog steeds ! Aangevuld met eieren, die wij in onze jeugd met hem in het Baarnse bos en in de weilanden rond de rivier de Eem gezocht hadden.

de eierverzameling

Zo had hij ook nog vogelnestjes, waarvan er één wel zeer frappant was : een nest van waarschijnlijk een vink, die als onderkant van het nest begonnen was met een stuk brief aan zijn vader, de notaris, met de postzegel er nog op. Zie onderstaande foto's.

vogelnest van boven gezien vogelnest met brief aan de notaris

De broer van mijn opa, Taeke Faber uit Beetsterzwaag, fabriceerde onder anderen ook schaatsen.
Via een oud-collega van mij, die bij een antiquair in Schoonhoven bij toeval zwierschaatsen van T. Faber uit Beetsterzwaag tegenkwam, ben ik in het bezit gekomen van die schaatsen ! Hieronder ziet u foto's van deze schaatsen.

zwierschaatsen van Taeke Faber zwierschaatsen van Taeke Faber De schaatsen met T. Faber Beetsterzwaag ingeslagen

Verder bestaat er vlakbij de plaats Groningen een plaatsje "Engelbert" wat ik u niet wilde onthouden : vlak voordat ik 50 jaar oud werd, ben ik er met mijn ex heen getogen en hebben wij een foto gemaakt bij het bordje "50" ( meer mensen komen er niet in ! ) ....

Engelbert bij het bord 50 bij het plaatjse Engelbert